Hydro Arena

Arenaen har nå bedre og mer behagelig

Hydro Arena ble åpnet høsten 2011 og var da den tiende bandyhallen i Sverige, og den første innendørsbandyarenaen i Småland. Hallen er hjemmebanen til eliteserielaget Vetlanda Bandyklubb. Anlegget inkluderer, i tillegg til bandyhallen, også en hockeyarena og en fotballbane med kunstgress utendørs.

 

70 prosent energibesparing

Når det etter noen år ble tid for å bytte belysningen, falt valget på Aura Light og industriarmaturene Certos og Loke. All kontakt gikk gjennom den lokale installatøren Bravida, og arbeidet ble utført sommeren 2018.
    - Pris og kvalitet var avgjørende da vi valgte Aura Light, sier Håkan Edvardsson, Hydro Arena. 
Vi ønsket bedre belysning og at den skulle redusere vårt strømforbruk i hele anlegget med minst 10 prosent per år. Vi er veldig fornøyde med den nye løsningen; våre krav til besparelse ble oppfylt. Den totale besparelsen er 11 prosent. Ser man bare på belysningen, er energisparingen hele 70 prosent. Både våre idrettsutøvere og ansatte synes at LED-belysningen har forbedret miljøet i hallene betydelig. Det er nå et mye mer behagelig og bedre lys. 

 

Populære industriarmaturer 

Over planene har de installert Certos, og bare i bandyhallen er det over 160 armaturer. På sidene, der publikum beveger seg, henger armaturen Loke. Løsningen har fire forskjellige moduser som styres manuelt avhengig av hvordan anlegget brukes. Under kamper er det alltid fullt lys, mens noen armaturer slukkes under trening. Under isvedlikehold kan de slukke enda flere armaturer for å holde energiforbruket på et minimalt nivå. 

 

Spesielle krav til arenabelysning

Mikael Lennartsson er lysdesigner hos Aura Light og den som har jobbet med belysningen av arenaen.
    - Ved belysning av en arena er det alltid viktig å følge belysningskravene for den aktuelle sporten. For Hydro Arena fulgte vi kravene i SKR's målbok der belysningskravene for ulike idrettsmiljøer spesifiseres. Vi tok også hensyn til kundens ønsker for anlegget og kombinerte alt til en god og funksjonell løsning. Viktige parametere å tenke på ved lysplanleggingen av en idrettsarena er blant annet krav til blending, god vertikalbelysning for TV-sendinger og så jevnt lys som mulig over banen. Jeg håper Hydro Arena kan være en god referansearena for fremtidige belysningsløsninger innen sporten.

Løsningen har fire ulike moduser som styres manuelt avhengig av hvordan anlegget brukes. Under kamper er det alltid fullt lys, mens noen armaturer slukkes under trening. Under isvedlikehold kan man slukke enda flere armaturer for å holde energiforbruket på et minimalt nivå.

Viktige parametere å tenke på ved lysplanleggingen av en idrettsanlegg inkluderer blændingskrav, god vertikalbelysning for TV-sendinger og så jevnt lys som mulig over banen.

Pris og kvalitet var avgjørende. "Vi ønsket bedre belysning og at den skulle redusere vårt strømforbruk i hele anlegget med minst 10 prosent per år.